Alla inlägg under februari 2012

Av Wenche Rydén Linné - 7 februari 2012 22:00

Ja, i lördags gjorde min man en utav mina favoriträtter.

Allt han lagar blir gott och han är bättre än mig på att laga mat.

Han tycker dessutom att det är roligt så då får han hålla på :).

Färskostfyllda, baconinlindade kycklingfiléer med currysås och potatiskrocketter blev det.

Osten var Cantadous fyra peppar och denna gången provade vi guldfågelns tvådelade filéer och gubben min tyckte de var bättre än att försöka späcka de vanliga.

 

Denna lindades sedan med vanligt bacon och efter det tryckte han i tandpetare för att inte baconet skulle trilla bort.

Stek de tillräckligt för att de ska bli genomstekta och servera som ni vill.












 

Av Wenche Rydén Linné - 7 februari 2012 21:50

Jag kollade igenom frysen och såg att jag hade huuuur mycket blåbär som helst där så jag passade på att göra en blåbärskaka på detta receptet.

Jag bytte ut rabarberna mot ca 5 dl frysta blåbär.

Mums....

 

Av Wenche Rydén Linné - 7 februari 2012 21:13

I söndags gjorde jag semlor.

Fabian hade frågat efter semlor förra veckan så jag tänkte överraska honom när han kom hem i söndags.

Han hade varit på övernattning hos mormor.


10 -12 st


Vetedeg:

75 g margarin

3 dl mjölk

50 g jäst

1/2 tsk salt

1 dl socker

1 ägg

1/2 tsk hjortronsalt

ca 9 dl vetemjöl


Smält margarinet och häll i mjölen. 

Värm blandningen till 37 °.

Smjula ner jästen i en bunke och lös upp den i lite av degvätskan.

Tillsätt resten av degvätskan, saltet, sockret och ägget.

Blanda hjortronsaltet med en del av mjölet och tillsätt det.

Arbeta in så mycket av mjölet att degen släpper kanterna på bunken.

Jäs i bunken under duk i ca 20-30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10-12 st bitar. 

Forma till släta bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Jäs under duk i ca 20 min.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250° i ca 5-10 min.

Låt dem kallna på galler under duk.


Fyllning:

100 g sötmandel

1 dl socker

1 dl mjölk eller grädde

inkråm ( smulorna från urgröpningarna i bullarna)


Skålla, skala och mal mandeln.

Blanda mandeln, sockret, mjölken och inkråmet.

Det ska bli en ganska lös fyllning.

Lägg fyllningen i groparna och fyll med vispad grädde.

Lägg på locket och pudra över lite florsocker

   

Av Wenche Rydén Linné - 2 februari 2012 22:31

Skulle fjäska lite för min man och mina barn idag och bakade lite småkakor.

Chokladkolasnitt och syltsnitt.

De första var ju bara att lägga i burk när de hade svalnat men den senare sorten skulle ju dekoreras.

Jag ringlade över lite florsockerglasyr och ställde dem att torka på bänken.

När jag sedan skulle hämta Fabian i skolan så blev det lite stressigt för Charlie hade sovit en bra stund så jag tänkte att det var lika bra att väcka honom.

Annars kan man ju ge sig den på att han vaknar när man är iväg.

Det blev lite mycket att tänka på så jag glömde kakorna på bänken.

Det tyckte våran vovve var perfekt, han passade även på att äta upp brödet som jag hade framme.

Jag brukar annars stuva undan det i ugnen men den hade ju inte svalnat tillräckligt så det fick ligga framme.

   

De han hade lämnat hade han dräglat på och hårat ner :/.

Jag hade ju även hjälp av min lille kille i köket.

Han hittade en ny burk med bakpulver !?    

Av Wenche Rydén Linné - 1 februari 2012 22:32

Idag var det dags för tandläkarbesök.

Rent, fint, inga hål och pyttelite tandsten blev utlåtandet.

Glad men 455 kr fattigare gick jag därifrån för att hämta mina barn.

Fick brev från ett av företagen jag sökt jobb hos, inget jobb blev det men dock ett besked om detsamma.

Nähä, dags att tryna kudden och hoppas att Charlie bryter trenden han startat....att vakna vid 23 och inte somna om förrän vid 00.30 ca.

Trött, tröttare, tröttast

Ovido - Quiz & Flashcards