Direktlänk till inlägg 25 juni 2011
Jag hade aldrig provat morotskaka (det låter ju inte så gott) förrän jag var hos en jobbarkompis som hade fått barn nu i våras. En annan arbetskompis hade bakat morotskaka och den var underbart god.
Letade efter recept och hittade massa olika. Fastnade för ett och den är delikat den också. Tack Paula för att du ledde mig in på den kakan :)
6 ägg
6 dl socker
1½ dl matolja
9 dl riven morot
6 dl mjöl
3 tsk kanel
3 tsk vaniljsoker
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker.
Blanda ner riven morot och olja och rör om ordentligt.
Blanda samman de torra ingredienser som är kvar och häll sedan i dem i smeten.
Häll på papper i en långpanna och grädda i varmluft i 170 grader i ca 40 min.
När kakan är färdiggräddad vänd den uppochned på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
Topping:
150 g philadelphiaost
90 g smör el margarin
6 dl florsocker
Bred på glasyren när kakan kallnat. Skär i lagom bitar.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | ||||||
|