Direktlänk till inlägg 25 juli 2011
Idag gjorde jag dessa underbart goda chokladmaränger.
3 äggvitor
2 dl socker
3 msk chokladsås (recept ovan)
Vispa socker och äggvita i vattenbad. Vattnet i kastrullen ska inte stormkoka utan bara sjuda.
Vispa tills smeten är tjock och blank. Den ska inte rinna ur bunken om du vänder den uppochned. Detta tar 5-10 min.
Ta bunken ur kastrullen och fortsätt vispa tills marängsmeten svalnat.
Ringla chokladsåsen över smeten och rör ett varv med slickepotten, inte mer då det bara blir en brun smet och inte fint marmoerade.
Klicka ut dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i 125 grader i 40-60 min beroende på storlek.
Jag fick ut 20 st och gjorde dem halvstora.
Goda att ha till glass eller bara äta dem som de är.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 | |||
|