Direktlänk till inlägg 24 juli 2011
Eftersom våran kära hund hade ätit upp de flesta smultringarna sist så gjorde jag en ny omgång idag.
Jag var uppe och hälsade på min mormor och fick ett annat recept av henne som hennes syster använde då hon jobbade på ett hembageri i Norge.
4 ägg
3-4 dl socker
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 tsk malen kardemumma
4 tsk hjortronsalt
ca 15 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker.
Blanda ner de andra ingredienserna utan någon speciell ordning.
Blir degen för klabbig så tillsätt mer mjöl, den ska vara som en vetedeg ungefär.
Kavla ut degen så den blir 0.5-1 cm tjock.
Tryck ut med två glas eller liknande så du får ringar.
Fritera dem i 180 grader ett par minuter på varje sida.
Lägg dem på hushållspapper så du blir av med en del olja.
Av denna degen fick jag ut 107 st och denna gången åkte de direkt i frysen där inte hunden kommer åt dem.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 | |||
|