Direktlänk till inlägg 22 oktober 2011
Jag hade lite äpplen hemma som ingen äter upp. Vi gillar inte äpplen som börjar bli mjöliga i vår familj så dessa tänkte jag göra nåt annat med.
6 st portionsformar blir det av denna mängden.
4 äpplen
2-3 msk smör
2-3 msk strösocker
1-2 tsk malen kanel
Skala äpplena och tärna dem i ca 1x1 c, stora kuber.
Häll smör, socker och kanel i en stekpanna och blanda ihop på hög värme.
Häll i äppelbitarna och rör runt dem i blandningen. Stek äpplena på hög värme ca 5 min.
Portionera upp bitarna i ugnsfasta formar.
Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Blanda de torra ingedienserna i en bunke och lägg sedan i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
Lägg crumblen över äppelbitarna i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 min (eller tills det bubblar och crumblen fått fin färg).
Servera med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås.
Denna blev sååå god att min man frågade om han fick ta en extra ;).
Barnen hade beställt chokladpudding och det fick de ju, det är ju lördag.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|