Direktlänk till inlägg 11 september 2011
Detta blev ett rent experiment.
Jag har gjort pajen några gånger innan men då har det varit med typ lemoncurd.
Nu var vi lite sugna på blåbär och tyckte att blåbär och citron är ju gott.
Därför blev det en blåbärskräm (curd) med lite lemoncurd iblandat.
Jag vet inte riktigt vad som gick fel mer än att skalet var undergräddat men den blev även väldigt vattnig.
Jaja, om man inte tog med allt "vatten" så var den ändå vääääldigt god och krämig.
Här kommer recept om ni nu skulle våga er på den.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt margarin
2 msk vatten
Kör mjäl och margarin i maskin till en massa.
Tillsätt vatten och kör till en jämn deg.
Tryck ut degen i en pajform och grädda på nedersta falsen i 225 grader i ca 15 min.
Fyllning:
4 dl vatten
2 dl socker
1 1/4 dl maizena
2½ dl blåbär
4 äggulor
1 msk margarin
Blanda vatten, socker, maizena och blåbär i en kastrull.
Koka under omrörning tills fyllningen tjocknar.
Ta kastrullen av plattan och tillsätt äggulor och margarin.
Låt fyllningen koka upp och blanda sedan ner 1/2 dl lemoncurd och häll i fyllningen i det avsvalnade pajskalet.
Maräng:
4 äggvitor
1½ dl socker
Vispa äggvitan hårt och vänd sedan ner sockret.
Spritsa eller bred marängen ovanpå fyllningen.
Grädda på nedersta falsen i 125 grader i 8-10 min eller tills marängen fått fin färg.
ät och njuuuuuuuuuut.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||||
|