Direktlänk till inlägg 12 augusti 2011
Hittade ett recept på mazariner idag.
Tyvärr blev de inte riktigt som mazariner (som jag var såååå sugen på).
De blev väldigt goda ändå, ute i kanterna blev de lite sega (nästan kola-aktiga).
Glasyren ovanpå blandade jag med lite lemoncurd.
15 st blir det iallafall.
2 ägg
3 dl socker
75 g smält margarin
2½ dl vetemjöl
1-2 dr bittermandelsolja
Blanda ägg, socker och smält margarin.
Tillsätt mjöl och bittermandelsolja.
Häll upp smeten i 15 st mazarinformar och grädda i 200 grader i 10-15 min.
Låt svalna.
Blanda florsocker och vatten till lagom konsistens och häll på .
Jag blandade i ett par tsk lemoncurd också och det blev riktigt friskt.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|