Direktlänk till inlägg 25 juni 2011
Denna gjorde jag till efterrätt igår....supergod och krämig.
Pajdeg:
100 g smör
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
2 msk socker
1 äggula
Blanda alla ingredienser utom gulan (den ska i sist). Lägg sedan i gulan och blanda till en jämn smet. Lägg denna i kylen 1 timme.
Tryck ut degen i en springform (avtagbar botten) 24 cm. Nagga degen ch förgrädda den i mitten av ugnen i 175 grader 10-15 min.
Ta ut formen och sänk till 150 grader.
Fyllning:
75 g smör
75 g mörk choklad
4 msk kakao
2 ägg
1½ dl socker
1½ msk sirap
1½ msk gräddfil
Lägg smör, choklad och kakao i vattenbad och smält under omrörning.
Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sirap och gräddfil.
Rör ned chokladsmeten och blanda ihop.
Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.
Låt svalna.
Glasyr:
100 g mörk choklad
1 dl grädde
Lägg chokladen i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Rör tills chokladen har smält och häll glasyren sedan över pajen.
Låt stå kallt ett par timmar.
Servera gärna med lättvispad grädde...eller som jag, lite vaniljglass.
Mums
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 | ||||||
|