Direktlänk till inlägg 24 mars 2011
Jag gjorde denna pajen för ett par år sedan. En liten notis på receptbladet löd: "jättegod, tom. Faban åt spenat och lök". Det var inga glada miner från den killen denna gången haha. Det där "svarta" (grabben är färgblind) var inte gott, däremot kände han inte att det var lök i den. :) Här är receptet iaf:
Pajdeg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning
1 pkt bacon, ca 140 g
250 g bladspenat, gärna färsk
1 gul lök
smör
salt och peppar
250 g cottage cheese, KESO® naturell
1 dl mjölk
3 ägg
1 tsk gurkmeja
1 dl riven lagrad ost, t ex Präst
Pajdeg Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter. Fyllning Strimla och stek baconet. Häll bort fettet. Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl. Skala och hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar. Förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda cottage cheese med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.
Ikväll gick jag ifrån jobbet ett par timmar för en av trivselklubben anordnad pysselkväll på den lokala blomstergården. Där får man tips och hjälp och det finns hur mycket material som helst. Såhär blev resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|